POGOJI POSLOVANJA


PERNAR & PARTNERJI projektiranje in izdelki iz lesa d.o.o.,
Ulica 11. novembra 32, Leskovec pri Krškem
Zakonit zastopnik: Darjan Pernar
info@woodynotes.com
IBAN: IBAN SI56 1010 0005 5590 113 (Banka Intesa Sanpaolo d.d.)
SWIFT: BAKOSI2X
Matična številka: 7176309000
ID za DDV: SI34633634
Družba je vpisana pri Okrožnem sodišču Krško.


Splošni pogoji spletne trgovine WOODY STORE so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje. S spletno trgovino WOODY STORE (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje PERNAR & PARTNERJI d.o.o., ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju »ponudnik«). V pogojih poslovanja je opisano delovanje spletne trgovine WOODY STORE, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.
 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (epošta, telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami ingarancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bI bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
 • jasno in nedvoumno določene cene (razvidno mora biti, ali že vsebujejo davek instroške prevoza),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe, in pogoje za odstop od pogodbe(razvidno mora biti, če in koliko kupca stane vračilo artikla),
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.
 

NAČINI PLAČILA

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
 • z bančno nakazilo na račun upravitelja spletne trgovine Woody Store (PERNAR & PARTNERJI d. o. o.)
 • po predračunu,
 • plačilo preko Paypala,
 • s kreditno kartico,
 • možnost plačila po povzetju.
Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in artikle vrniti, če je to potrebno in mogoče.
 

IZDAJA RAČUNA

Woody Store ob plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila.
 

CENE

Navedene cene v spletni trgovini so nepreklicne. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti (ponudnik si pridružuje pravico do spremembe cen). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Vse cene vključujejo DDV, razen če je izrecno napisano drugače. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo s podatki o plačilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.
 

KODE ZA POPUST

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne trgovine Woody Store. Aktivne kode se nahajajo na naslovnih straneh oglasnih sporočil, v elektronskih sporočilih Woody Store ali v drugih medijih. Kode lahko prinašajo različne ugodnosti, od različnih darilc do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:
 • Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
 • Na zaključku blagajne v okence ”promocijska koda” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”potrdi”.
 • Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust. Popusti se med seboj ne seštevajo.
 • Ko vpišete kodo za popust, se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila. Ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati.
 

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Prodajalec odgovarja za stvarne napake, ki jih je stvar imela takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. Prodajalec odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.


ROK DOBAVE IN DOSTAVA

Woody Notes izdelke izdelujemo sproti, zato je predviden rok predaje pošiljke dostavni službi max. 4 delovnih dni od izvedbe plačila – razen pri personaliziranih izdelkih, kjer je rok dobave izdelka 6 delovnih dni. V primeru, da izdelka ne moremo odposlati v roku maksimalno petih (5) delovnih dni, vas bomo o tem obvestili pisno oz. po telefonu. V primeru, da vam daljši dobavni rok ne ustreza, nam lahko to kadarkoli sporočite preko elektronskega naslova ali telefona in bomo poskušali rešiti zadeve v obojestransko korist. Dostavo za spletno trgovino opravlja Pošta Slovenije. Stroški dostave se obračunajo po ceniku dostave. V primeru, ko ponudnik pravočasno odpravi naročene izdelke, ni odgovoren za prekoračen rok dostave pogodbenega izvajalca. Dostava se izvrši na naslov, ki ga je uporabnik navedel ob registraciji ali naročilu. V primeru, da ob času dostave ni nikogar na naslovu, dostavljavec pusti obvestilo o prispeli pošiljki oz. o poskusu predaje blaga.
 

CENIK DOSTAVE

Spletna trgovina Woody Store omogoča naslednje načine dostave:

SLOVENIJA
• Osebni prevzem v Leskovcu pri Krškem: brezplačno
• Poštnina do vrednosti 60€ : 3,5€ (DDV vključen)• Pri naročilih nas 60€ zastonj poštnina! (Velja samo znotraj Slovenije in ne za ostale države).

TUJINA (samo EU)
• vsi paketi, ne glede na težo: 6,50€ (DDV vključen)
 

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Potrošnik ima pravico, da v 15 dneh po prejemu blaga podjetju pisno sporoči odstop od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev, in sicer na kontaktni enaslov: info@woodynotes.com. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora nato najkasneje v 30 dneh po pisnem sporočilu o odstopu od nakupa blago vrniti podjetju, pri čemer sam krije neposredne stroške vračila.
Potrošnik vrne blago na naslov:
Trgovina WOODY STORE, PERNAR & PARTNERJI d. o. o.,
Ulica 11. novembra
32, 8273 Leskovec pri Krškem

Vrnjeni izdelki morajo biti nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Po prejemu blaga ponudnik potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v 30 dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo. Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo.
 

OCENE, MNENJA IN PRIPOROČILA

Mnenja, ocene in priporočila, ki jih kupci napišejo, so del funkcionalnosti spletne trgovine, in namenjeni skupnosti vseh uporabnikov. Woody Store spletna trgovina omogoča, da mnenje napiše katerikoli uporabnik spletne trgovine, pred dokončno objavo pa jih ponudnik pregleda. V spletni trgovini Woody Store ne bomo objavili mnenj oziroma prispevkov, ki so kakorkoli žaljivi, neprimerni ali ki po oceni ponudnika ne nudijo koristi drugim uporabnikom in obiskovalcem. Z oddajo mnenja ali komentarja se uporabnik izrecno strinja s pogoji uporabe njegovega mnenja ali komentarja in ponudniku dovoljuje objavo dela ali celotnega teksta v vseh elektronskih in drugih medijih. Woody Store ima pravico vsebino mnenja ali komentarja uporabljati časovno neomejeno in za katerikoli namen, ki je v poslovnem interesu ponudnika, vključno z objavo v oglasih ali drugih marketinških komunikacijah. Avtor mnenja hkrati
 zjavlja in zagotavlja, da je lastnik materialnih in moralnih avtorskih pravic za napisanamnenja in komentarje ter da te pravice neizključno in časovno neomejeno prenaša na ponudnika.
 

ZAŠČITA GRAFIČNEGA MATERIALA

Pravno obvestilo
Spletna trgovina Woody Store in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.


OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njenih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da Woody Store včasih ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.


IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).
 

ODVEZA ODGOVORNOSTI

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni v spletni trgovini. V primeru, da se lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo, preden ponudnik popravi podatke na spletni strani, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Ponudnik se trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih izdelkov, kljub temu pa je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka.Ponudnik zbira podatke v spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev.
Ponudnik lahko uporabi podatke uporabnika tudi za naslednje namene:
• interne tržne raziskave,
• obveščanje strank o novostih v spletni trgovini,
• obveščanje strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi ponudnik.
Za tipkarske napake ne odgovarjamo.
 

PRAVICA DO ZASEBNOSTI

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Ur. list RS št. 86/2004) in Zakonom o zavarovalništvu. Vsi podatki, pridobljeni preko spletne strani Woody Store, bodo uporabljeni izključno za pošiljanje informativnega gradiva in ostale potrebne komunikacije.
 

VAROVANJE OSEBNIH IN DRUGIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo uporabljal ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil in plačil ter uporabnikom tako omogočal varno spletno izkušnjo pri uporabi spletne trgovine. Osebne podatke, zbrane v spletni trgovini, bo ponudnik uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.
 

PRIVOLITEV

Z uporabo spletne trgovine soglašate, da podjetje zbira podatke na način in v namene, ki so opisani v teh splošnih pogojih.


UPORABA OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik zbira podatke v spletni trgovini z namenom zagotoviti pravilno delovanje spletne trgovine ter nudenje zahtevanih storitev. Ponudnik lahko uporabi podatke uporabnika tudi za naslednje namene:• interne tržne raziskave,
• obveščanje strank o novostih v spletni trgovini,
• obveščanje strank o novostih, ki se tičejo izdelkov ali storitev, ki jih nudi ponudnik.
 

KOMUNIKACIJA

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.
Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
• jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
• pošiljatelj bo jasno razviden,
• različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne; prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik brezpogojno spoštoval.
 

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina Woody Store in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.


PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti na info@woodynotes.si ali po klasični pošti na
naslov:
PERNAR & PARTNERJI d. o. o.
Ulica 11. novembra 32
8273 Leskovec pri Krškem
Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil uporabniku, kako dolgo jo bo obravnaval, in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik si prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru sodnega reševanja sporov je pristojno Okrajno sodišče v Krškem.

 
zapri Na spletnih straneh Woodynotes.com uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja
spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli
nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah.